Çok seyahat ettiğinde veya kısa bir süre için bile olsa yurt dışında yaşadığında, hayatın bir daha eskisi gibi olmaz. Sonsuza kadar mahvolur. Normal bir hayatın olsun istiyorsan, yurt dışına çıkma derim.
1. Hayat devam eder, hiçbir şey seni beklemez. Geri döndüğünde her şey eskisi gibi duracak sanırsın. Ama insanlar doğar, ölür, evlenir ve hayatlarına devam eder. Sensiz yaşamaya alışırlar. Nereye gidersen git, hep özlediğin bir şeyler olur. Ve sürekli bir şeyleri kaçırırsın.
2. Hiçbir yere ait hissetmezsin. Bir süre sonra hiçbir yere ait olmazsın. Kendini bulmaya çalışırken, aidiyetini kaybedersin. Artık bir dünya vatandaşısındır. Kendini bir daha evinde hissetmezsin.
3. Her zaman özlediğin birileri vardır. Çünkü dünyanın her yerinden tanıdıkların vardır ve onları her istediğinde göremezsin. En kötüsü de tüm o arkadaşlarına veda etmektir. Bir gün tekrar görüşeceğinize söz verirsiniz ama gerçekten buluşup buluşamayacağınızı hiç bilemezsiniz.
4. Değişirsin. Artık eski sen değilsindir. Hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Büyürsün, öğrenirsin, evrilirsin. Bakış açın, yaşam tarzın, düşünme tarzın değişir. Eski sana veda edersin.
5. Farklı yemek kültürlerine alışırsın. Tüm o yiyecekleri kendi ülkende bulmaya çalışırsın ama bulamazsın. Aynı yemekleri pişirmeye çalışırsın ama lezzeti aynı olmaz. Olur da şans eseri tanıdık bir yiyeceğe denk gelirsen, sevinçten çığlıklar atarsın ve insanlar senin deli olduğunu düşünür.
6. Tebrikler! Seyahat etme hastalığına tutuldun! Virüsü bir kere kaptın, artık SÜREKLİ seyahat etmek isteyeceksin. İstesen bile duramayacaksın. Günlerini bir sonraki gezi planını yaparak ya da hayal ederek geçireceksin. O dönem hiçbir yere gidemeyeceğini bilsen bile, sürekli seyahat bloglarına ve uçak biletlerine bakarken bulacaksın kendini. Ama önemli değil, bazen bakmak bile kendini daha iyi hissettirecek.
7. “Ben Amerika’dayken/Avrupa’dayken…” gibi cümleler kurarsın. Ailen ve arkadaşların seni dinlemekten bıkar. Biliyorum deneyimlerini paylaşmak istiyorsun ama onlar seni sürekli dinlemek istemez. Onlara göre sadece sinir bozucusun.
8. İnsanlar seni anlamaz. İnsanlar nasıl hissettiğini anlamaz. Abarttığını veya yapmacık olduğunu düşünürler. Ayrıca neden yuva kurup çoluk çocuğa karışmadığını da anlamazlar. Anlattıklarını kendileriyle bağdaştıramazlar, o yüzden kendini anlatmak için hiç zahmet etme.
4 thoughts on “Yurt Dışında Yaşamış Olmanın Hayatınızı Mahvettiğini Gösteren 8 Neden”
Tuğçe
(20/06/2017 - 22:42)Kesinlikle 5, 7 ve 8. 6’yı saymıyorum çünkü 6. Madde yüzünden diğerleri oluştu bende
berins
(21/06/2017 - 12:49)Zeten hepsi birbiriyle bağlantılı, haklısın 🙂
Sevda ALAN ELARABY
(21/11/2017 - 18:13)Altı sene ülkeden uzak yaşadım ve halen uzagim. Üç sene sonra gittiğimde herkes değişmişti ben de dahil. Düğün, ölüm, doğum çok şey kaçırdım. Onlar da aynen…. Yokluguma alışılmış olması, benim de yokluklarina alışmış olmam ise cok üzücüydü. Eksileri olduğu kesin ama yurtdışında yaşamak hayatımı olumlu yönde etkiledi. Güzel şey insanın ağaç olup kok salmak yerine kanatları olup göçmen kuş gibi yaşaması. Güzel bir yazıydı. Emeğinize sağlık.
berins
(13/12/2017 - 21:22)İnsan birçok zıt duyguyu aynı anda yaşayabiliyor, yazıyı beğendiğinize sevindim. Bu konuda yalnız olmadığımı bilmek güzel, teşekkürler 🙂